The past few weeks, our studio has been divided into 5 groups – each presented with a different project to complete and present to mock clients at the Jacksonville Center for the Arts in Floyd, VA. Placed on the interior design team, we were prompted with redesigning the interior of the Straw Bale House (a building currently used for storage). The idea was to transform this storage room into a versatile place to learn. Sticking to the mission of the Jacksonville Center, we wanted to capture their artisan traditions and really focus on meeting the needs of the space. (There will be a tab in my portfolio coming soon with all the details of the project!)

The flexibility of the room was very important in our design decisions. Not only is this a space for adults, but children aging from as young as 4 as well. Accommodating for both “sizes” and still getting the most potential out of the space was a challenge, but one I feel really we succeeded in finding answers to. For example, a coffee table that doubles as a small children’s table and chairs that can easily stack in a corner are both space saving, flexible, and economic solutions.

Here are just a few pictures from the poster that will be uploaded into my portfolio soon!

view 3

 

view 4